01/20/18 19:17
(http://offnews.bg)

Хиляди румънци излязоха на протест срещу корупцията (видео)

Румънци се събират на протест в Букурещ. Жителите на Северната ни съседка ще изразят недоволството си срещу правителството в митинг под надслов "Всички пътища водят към Букурещ. Революцията на нашето поколение".

Организаторите очакват това да бъде най-големият протест след многохилядните демонстрации миналата година, предизвикани от спорно извънредно постановление в областта на правосъдието, което по-късно беше отменено.

Около 20 хиляди души са заявили в социалните мрежи, че ще се включат в днешния протест в Букурещ, а други 52 хиляди са посочили, че се интересуват от събитието.

Недоволството е срещу предложени от мнозинството промени в законодателството, наказателен и процесуален кодекс, които ще отслабят органите за борба с корупция, по специално спец прокуратурата – DNA, както и срещу цялостното управление на социалистите, съобщава bTV.

Мястото на протеста този път е площад „Университате”, а не както е традиционно пред Министерския съвет или парламента.

Причината за това е, че именно там започнаха събитията от 89-та г. и падането на Чаушеску. Организацията за демонстрацията е започнала в края на декември.

В момента имате затруднения да гледате видео, защото използвате плъгин за блокиране на реклами. Опитайте да го видите отново, след като ни добавите във вашия white list или го изключите

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване