01/24/18 09:25
(transmedia.bg)

Президентът няма да създава собствен политически проект

 

Няма да създавам собствен политически проект, каза президентът Радев в отговор на журналистически въпрос при отчитането на своята едногодишна дейност.

Държавният глава посочи, че вотът на недоверие е част от усилията за справяне с корупцията. По думите му няма война между институциите. „С премиера можем да работим заедно“, каза Радев.

По темата за европредседателството държавният глава посочи, че то не суспендира демокрацията и не е алиби за бездействието по болните за страната теми.

В отчета си президентът отбеляза също така, че икономическите показатели за страната са добри, но продължават обезлюдяването и демографският срив. Той отново подчерта, че антикорупционният зано е слаб.

„Под въпрос е фундаменталното право на свобода на словото и аз ще стимулирам тази свобода“, каза още Радев.

Според него не е сега моментът да ратифициране на Истанбулската конвенция.

Вицепрезидентът Илияна Йотова открои свършеното по отношение на българите зад граница. Тя подчерта, че много нови български граждани завършват образование у нас, но какво става с тях впоследствие, няма информация. Според нея е необходим регистър на тези лица и вече се работи за създаването му.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване