01/25/18 12:47
(http://www.klassa.bg/)

MTV поиска 300 хил. евро за ново плажно парти, Варна дава половината

 Да се предоставят 150 000 евро за ново грандиозно лятно шоу MTV Presents Varna Beach. Това реши постоянната комисия „Култура и духовно развитие“ към Общинския съвет във Варна. Тези средства не са включени в общата рамка от 16,8 млн. лева, отпуснати за развитието на култура през тази година. Решението трябва да премине и през комисията по финанси и бюджет, преди да бъде окончателно одобрено от Общинският съвет.

Музикалният гигант MTV има желание да повтори грандиозното събитие от миналата година във Варна, като и това лято ще организира мащабно шоу на варненския плаж, което ще струва над 2 млн. евро. За да се случи събитието обаче се иска Община Варна да участва с 15% от разходите по организацията и популяризирането, които възлизат на 300 хил. евро. В писмо до Община Варна, Робърт Куирк от продуцентската компания Roqu media Bulgariq limited изтъква, че проектът MTV presents Varna beach се смята за голям успех за Варна и бележи началото на развитието на нова туристическа вълна за района. „По време на концерта на варненския плаж през юли, 2017 година беше издигната сцена, която беше най-голямото сценично съоръжение, построявано някога в България.

Специално едночасово телевизионно шоу бе записано от събитието на живо, като сега се излъчва в над 80 държави по света. То ще продължи да се излъчва многократно в продължение на 12 месеца и ще бъде гледано от над 300 милиона души. Стойността на дейностите по отношение на медиите, международните връзки с обществеността и рекламата за града са за над 22 милиона евро. Само през септември м.г. Варна получи над 4 000 часа международно популяризиране“, изтъкват още от продуцентската компания.

С цел проектът да има продължителен положителен ефект за града, е изключително важно да се продължи развитието на инициативата през следващите 5 години, посочват още в писмото си организаторите. Те са подбрали важни международни партньори, които имат голямо значение за успеха на проекта, като включват туристически агенции, авиокомпании, туроператори и компании за издаване на билети, които ще гарантират, че броят на международните посетители във Варна ще нарасне значително.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване