01/25/18 20:13
(http://www.cross.bg/)

Конкурс за красота на камили завърши с 12 дисквалификации - участничките ползвали ботокс и претърпели пластични операции

/КРОСС/ Дванадесет животни бяха дисквалифицирани от годишния конкурс за най-красива камила в Саудитска Арабия. Причината - техните собственици решили да измамят журито, като използвали... козметично-хирургически процедури и инжекции с ботулинов токсин, съобщава БТВ. Конкурсът за най-красива камила е сериозно светско събитие в Саудитска Арабия, а през последните години той дори стана и още по-важен, особено след като беше преместен от пустинята в столицата Рияд. Надпреварата продължава цял месец и в нея участие вземат над 30 000 състезатели. Освен това наградният ѝ фонд е повече от значим - 20 млн. саудитски риала, които се равняват на над 4 млн. евро. Красотата на животните се оценява по критерии като форма на ушите, носа, устните и др. Забранени обаче са всякакви козметични препарати и дори обезкосмяване на определени части от телата на камилите. Тази година обаче съдиите са открили, че някои състезатели са използвали ботокс за устните, носа, и други части от главите на своите камили. Преди дни пък камила на един от участниците беше намерена във ветеринарна клиника по време на... козметична операция намаляване на ушите ѝ.
Публикувана на 01/25/18 20:13 http://www.cross.bg/kamila-sayditska-arabiya-1566302.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване