01/25/18 11:21
(http://www.clubz.bg/)

Марин Чилич е на трети голям финал в кариерата си

Марин Чилич е първият финалист при мъжете на Откритото първенство на Австралия по тенис. Хърватинът би с 3:0 сета - 6:2, 7:6(4), 6:2, за два часа и двадесет минути Кайл Едмънд (Великобритания) в полуфинал.

В предишната фаза 6-ият поставен се справи далеч по-трудно с Рафаел Надал, а Едмънд елиминира Григор Димитров.

Чилич е на трети финал в турнири от Големия шлем в своята кариера. Той спечели титлата на US Open през 2014 г., а през миналата година загуби от Роджър Федерер на "Уимбълдън".

И сега му се очертава нова битка с швейцареца, който утре от 10:30 часа излиза срещу корееца Хьон Чун вън втория полуфинал.

Днес Чилич не позволи на агресивния Едмънд да продължи похода си в Мелбърн. Той оползотвори доста по-големия си опит, а и в момента се намира в отлична форма. Повече трудности имаше само във втория сет, решен с тайбрек и оказал се ключов за спечелване на мача.

Хърватинът вече №3 в света, като изпревари Григор Димитров, който в понеделник ще бъде четвърти. Дори да вземе титлата в Австралия, Марин Чилич няма шанс да измести първите двама, съответно Рафа Надал и Роджър Федерер.

Ясен е финалът при жените - водачката в схемата и ранглистата Симона Халеп (Румъния) срещу Каролина Вожняцки (Дания).

Румънката се справи в труден мач с Ангелик Кербер (Германия) - 6:3, 4:6, 9:7, за близо два часа и половина.

В първия полуфинал Вожняцки по-лесно победи Елизе Мартенс (Белгия) - 6:3, 7:6(2).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване