01/25/18 07:02
(http://www.clubz.bg/)

Пореден звучен провал за "Реал", отпадна за Кралската купа

"Реал" (Мадрид) направи голям гаф в сезон, в който провалите за "белите" се нижат един след друг. Шампионът на Испания, Европа и света отпадна на четвъртфинал за Кралската купа след поражение с 1:2 от "Леганес" на полупразния "Сантяго Бернабеу".

А "Реал" спечели първата среща с 1:0 като гост. Тимът напуска турнира, тъй като съперникът му е отбелязал повече голове на чужд терен. Тази ръзвръзка, и то срещу скромен отбор като "Леганес", прави грешната стъпка още по-нелепа.

"Леганес" ще играе на полуфинал и това е най-доброто класиране на тима в историята на турнира.

Треньорът Зинедин Зидан, чийто стол се клати все по-силно, остави извън състава куп титуляри, начело с Кристиано Роналдо.

Ерасо откри резултата в 32-ата минута и изравни общия резултат от двете срещи. В 47-ата Карим Бензема изравни и това накара домакините да гледат още по-лековато на двубоя.

Габриел обаче ги върна бързо в реалността, като направи 2:1 още в 55-ата. 

До края "Реал" натискаше, но чистите голови ситуации не бяха много. И "лос меренгес" напуснаха терена с наведени глави, освиркани от феновете си.

Мадридчани са на цели 19 точки зад лидера "Барселона" в класирането (и мач по-малко), което прави битката за титлата изгубена кауза. Остава Шампионската лига, но съперникът на осминафиналите е доста сериозен - "Пари Сен Жермен".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване