01/27/18 10:43
(http://www.clubz.bg/)

Регионалният министър срещу смяната на пола по признак "самоопределяне"

Законодателна промяна, която да постанови, че смяна на пола се извършва само по биологични причини, при хермафродизъм, а не при самоопределяне на лицето като мъж или жена.

С това се ангажира в "Седмицата" на Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Регионалното министерство отговаря за Закона за гражданската регистрация, в който сега липсва ясен регламент в посока на мотивите за смяна на пола. Коментарът на Нанков бе провокиран от разговора за Истанбулската конвенция.

"Учудвам се защо свеждаме дебата до пола. Коментаторите по темата дори не са я прочели и осъзнали смисъла на Истанбулската конвенция. В Министерския съвет аз я подкрепих с пълното си убеждение". 

"Аз лично смятам, че една подобна поправка в закона би била резонна. Което няма нищо общо с принципите и философията на Конвенцията", допълни той, вече говорейки за закона за гражданската регистрация.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството коментира и мотивите на внесения вот на недоверие към правителството и особено в частта му за санирането.

Според БСП цените за санирането са завишени повече от два пъти, спрямо средните цени по европейската програма за подмяна на дограма и топлоизолация.

Нанков посочи, че при санирането има и редица други дейности, които водят и до по-високата цена. А различните цени при санирането се получават от различните дейности, които се определят от възложителите на санирането. Защото, посочи министър Нанков, при различните сгради има и различни условия след обследването от общинските администрации. И от това се получава и различната цена, посочи той.

По повод оплакванията от областния управител на София-област Илиян Тодоров ("Атака"), че ведомството на Нанков му прехвърля отговорността върху язовир Бели Искър, министърът посочи, че от страна на "Атака" има невярни съждения, откровени неистини. Спекулативно е да се твърди, че МРРБ и Столична община не са направили нищо по темата, посочи Нанков. По думите му досега само МРРБ е правило обследвания и ремонти на язовири, без да е техен собственик и това не е спорът по темата. Според Нанков се всяват страхове у хората, че язовирът, който снабдява София с питейна вода, може да я залее при спукване на проблемната стена.

"Хубаво е да се ремонтира, ще се ремонтира", посочи Нанков.

"Убеден съм, че тази година ще е последната, в която ще лепим винетки по нашите бедни стъкла", даде завка и за електронната винетка министърът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване