01/28/18 10:10
(http://www.klassa.bg/)

„Шанел“ провокира с 50 нюанса розово в Париж

 

„Валентино“ отправи дръзко предложение с широки палта и шапки с пера

Големите имена в модния бранш проведоха урок по елегантност за мъжете в Милано, дойде ред и на Париж да даде терен на бляскавите предложения за идните сезони. Седмицата на модата в Града на влюбените, посветена на висшата мода, се проведе между 22 и 25 януари и се разписа с над 30 дефилета.

Първият ден от събитието бе белязан от леко посредствените предложенията на „Диор“ и модните критици се включиха с одобрително намигване на следващия към лейбъла „Шанел“. Дизайнерът Карл Лагерфелд вдигна подиум за манекенките сред парижка градина под стъкления купол на „Гран пале“, като красавиците напомняха на цветя по визия. Сред декорите се отличиха пясъчни алеи, решетки с пълзящи рози и фонтан насред тревата, а моделите се разходиха по котешката пътечка с воали от цветя на главата вместо шапки. Сетът аксесоари бе допълнен от заострени боти от туид и черни ръкавици без пръсти. Акцентът в колекцията на „Шанел“ висша мода пролет/лято 2018 е насочен към младежите. При блузите раменете са закръглени, ръкавите къси, а полите разкроени. Розовото е тотален фаворит сред предложенията на бранда, а

най-често срещаните щампи са флоралните

По подиума мина и булка, сменила роклята с панталон, жилетка с шлейф от пера и бяла папийонка. Сред красавиците, разходили дрехите на „Шанел“ във френската столица, се отличиха Кара Тейлър и Кая Гербер - 16-годишната дъщеря на супермодел Синди Крофорд.

На 23 януари под светлината на прожекторите с най-новата си колекция висша мода застана и брандът „Живанши“. Това бе дебют за Клер Уейт Келър на подиума като творчески директор на марката, след като получи поста миналата година. Шедьоврите й от плат бяха вдъхновени от първите колекции на основателя на модната къща Юбер дьо Живанши, но с нотка на осъвременяване. Келър заложи на характерните за модната къща подчертани рамене, но ги смекчи с драперии.

В линията преобладават твърди бодита, пристегнати талии и

остри деколтета, обгърнати с деликатни тъкани

Обстановката напомняше мрачна романтика, а критиците определиха представянето като едно от най-добрите, поставяни от лейбъла.

На 24 януари Жан Пол Готие обра овациите с дефиле с код черно и бяло. Колекцията му за сезона пролет/лято 2018 черпи вдъхновение от модата през 60-те години на миналия век и от оптичната илюзия – роклите, аксесоарите и дори прическите на дефилиращите манекенки бяха с форма на спирали, а принтове на кръгове, вълни, ленти и глобуси красяха представените тоалети.

Ревюто се отличи и с това, че облеклата са по-изчистени от предишните творения на Готие. „Опитах се да махна някои неща, които бяха в повече. Навремето Карден видя мои скици и ми каза, че в случая има прекалено много идеи и трябва да загърбя някои от тях“, заяви на пресконференция той. Жан Пол не пропусна да благодари на знаменития си ментор в изпипването на тънкостите на дизайна. „Готие е моят наследник. Аз съм въплъщение на вчерашното, а той - на утрешното“, заяви за бившия си асистент 95-годишният Карден зад кулисите. Сред присъстващите звезди, пристигнали в Париж, за да ръкопляскат на Жан Пол, бяха актрисата Марион Котияр, Мис Франция 2016 г. Ирис Митенар, Аманда Лиър, Венсан Дедиен и други.

В същия ден дизайнерът Пиерпаоло Пичоли представи колекцията на „Валентино“, която изпъкна с обемни облекла.

Топпредложение бяха широките палта, умело съчетани с екстравагантни шапки с пера. В линията категорично преобладават ярките цветове, като един от тоалетите включваше пурпурночервена риза в комбинация с червен панталон и зелени ръкавици. Част от колекцията е вдъхновена от роклите на британската дизайнерка лейди Дъф-Гордън.

Бляскавото събитие приключи на 25 януари с ревюта на Роналд ван дер Кемп, Кристоф Джос и Нуредин Амир.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване