01/29/18 08:10
(transmedia.bg)

Бруно Марс грабна шест грамофончета Грами

Американският ритъм енд блус певец Бруно Марс грабна шест награди Грами, включително в категорията най-добър албум на годината на церемонията в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк.

За първи път артистът, роден в Хавай, получава най-престижната награда Грами за албум. Марс получи също Грами за песен на годината и за запис на годината. Всичките за албума „24K Magic“

Церемонията премина под въздействие на политически теми като сексуалния тормоз, насилието с огнестрелни оръжия, младите имигранти „мечтатели“ и Доналд Тръмп. При влизането в залата звездите на червения килим носеха бели рози, за да изразят солидарност с движенията срещу сексуалния тормоз – „Time Up“ и „#MeToo“.

Изненадващо на церемонията се появи Хилъри Клинтън. Един от водещите – Джеймс Кордън, пусна запис на подборка откъси от книгата на Майкъл Улф „Огън и ярост“ за Белия дом на Доналд Тръмп, прочетени от известни личности, включително от Клинтън. Преди текстовете прозвуча изпълнение на U2 пред Статуята на свободата. Певицата Камила Кабело поиска защита за имигрантите, влезли в Съединените щати като деца, а Джанел Моне говори за правата на жените.

Кънтри артистите Ерик Чърч, Марън Морис и Брадърс Осбърн изпълниха наградената с Грами през 1993 г. класическа песен на Ерик Клептън „Сълзи в небето“, за да почетат паметта на жертвите, убити на концерта в Лас Вегас през октомври, както и на концерта на Ариана Гранде в Манчестър, във Великобритания през май.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване