01/29/18 05:55
(http://www.klassa.bg/)

Каним турски туристи на голф и гурме у нас

 България прикани турските туристи да дойдат у нас на гурме, голф и селски туризъм. Страната ни имаше специален щанд на 22-рото международно изложение за туризъм и пътувания в района на Източното Средиземноморие, което се проведе от 25 до 28 януари, чрез който успя да се открои като дестинация за целогодишен туризъм.

Представени бяха четири туристически фирми и три общини. Със самостоятелни щандове участваха Банско, Велинград и Варна.

„Изложението EMITT“ в Истанбул е много добра възможност за реализиране на туристическия потенциал. Когато на хората им се даде възможност да пътуват, да общуват, предразсъдъците се преодоляват по-лесно и се създава положителна синергия. Ето защо смятам, че тазгодишното изложение в Истанбул е важно за развитието на туризма и в двете посоки - от България към Турция и източносредиземноморските страни, и от Турция към България. В тези две насоки са и нашите очаквания", каза Юлиян Бонев, дългогодишен туроператор от Варна.

По инициатива на българското генерално консулство в Истанбул на щандовете на българските участници бяха изложени материали и книги за българските светини в Истанбул - реставрираната уникална Желязна църква „Свети Стефан“, Метохът, където е подредена музейна сбирка, Екзархията, където се помещава единственото българско неделно училище в мегаполиса.

"Целта е да бъде привлечен интересът на туристите и към българските светини в Истанбул и да бъдат включвани в посещенията на туристите от България", заяви генералният консул на България в Истанбул Ангел Ангелов, който бе сред официалните гости на изложението и посети българските щандове.

Българският щанд бе организиран от Министерството на туризма, а общият брой на участниците в тазгодишното издание бе 1065 от 80 държави.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване