01/30/18 10:10
(transmedia.bg)

Борисов натюр: „Хора, спрете с тези протести!“, „В Давос на баир 10 лифта… Броя, броя, броя, а тук…“

„Хора, спрете с тези протести!“. Това призова премиерът Бойко Борисов по време на откриването на 12-ата среща на бизнеса с правителството, цитиран от „Дневник“. Борисов напомни на протестиращите, че акциите им струват пари, защото трябва да се плаща извънреден труд на полицаите, а това значи разходи и за самите протестиращи като данъкоплатци.

Премиерът смята, че обществото харчи излишна енергия в казуси като този с разградските лъвчета или строителството на втори лифт на Банско, за които решенията са очевидни или регламентирани.

Борисов изрази мнение, че мястото на лъвчетата е в Холандия, защото там те могат да бъдат приучени към бъдещ живот на свобода в Африка.

„Като човек, който се занимава с животни, им казвам – генетично увреждане имат, размножават се братя и сестри“, добави Борисов. Премиерът разкритикува позицията на общинския съвет в Разград, който отказа изпращането на лъвовете в чужбина.

От темата за протеста срещу преместването на лъвчетата в Пазардажик, планиран за днес пред Министерския съвет, Борисов прескочи към протестите срещу строителството в Пирин, разрешено от правителството в последните дни на декември.

„В Давос на баир 10 лифта… Броя, броя, броя…А ние искаме едно лифтче – само едно лифтче още да има – протест, протест, протест за един лифт“, възмути се премиерът. Той повтори, че разрешението на правителството е дадено само за строителство на водохващания за питейна вода. „Против съм конфликта между Зелените и една част от правителството, но за един лифт аз съм им дал гаранции. Една керемида повече няма да допусна да се направи. Ще следим процеса и ако има нещо, излизаме на протест и ние. Ние винаги сме били наистина „зелени“, а не като някои зелени, които отвътре са червени – като динята“, каза Борисов.

Борисов заяви, че не е отишъл в Народното събрание за дебатите по вота на недоверие към правителството от уважение към самия парламент. Той изрази разочарованието си от нивото на изказванията там, които се свеждали до коментари за роднини и братовчеди. „Като ме нападнат, мога да отговоря с каруцарския им език, да забравя, че председателстваме Съвета на ЕС“, призна той.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване