01/30/18 09:34
(http://offnews.bg)

Взаимни обвинения след трагедията с убитото от питбул дете в с. Мокрище

Роднините на убитото от питбул дете и собствениците на кучето си размениха взаимни обвинения след трагедията, докато разследващите работят по случая.

Задържани са бащата, лелята и чичото на тригодишния Тошко, който загина вчера в пазарджишкото село Мокрище. Детето излязло само на двора в къщата на леля си и след като не се появило около 15 минути, жената тръгнала да го търси на улицата. Тогава разбрала за трагедията.

Питбулът е собственост на лелята и според нея то е било завързано и досега не е проявявало агресия, разказа в свой репортаж от селото bTV.

Майката на детето работи в Германия и тази сутрин се е върнала.

Mеждувременно братът на задържания собственик на кучето разказа, че детето често било оставяно без надзор и се разхождало само по улиците. "Майката е в Германия, дядото е на работа, бабата къде е била?, попита мъжът.

Кучето все още е в двора, вързано. Според Петко Митев, директор на ОД по безопасност на храните, не е опасно то да остане там. Трудно е да се каже какво е отключило агресия, предстои да се извършат следствени действия по отношение на неговата агресивност и ще се реши съдбата му, каза Митев пред bTV.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване