01/31/18 10:41
(http://www.clubz.bg/)

Иво Ториното е задържан за отвличането на Адриан Златков

Четирима души са обвинени за отвличането на 25-годишния Адриан Златков след вчерашната мащабна операция срещу криминалния контингент.

Синът на бизнесмена Тони Златков беше похитен и държан 11 дни в плен през миналото лято. Според бТВ са задържани Ивайло Борисов–Ториното и още трима. Според медии сред тях има една жена.

Ториното и още над 30 души от криминалния контингент бяха привикани в различни служби на МВР вчера. Тове бе предшествано от кратко съобщение на МВР, че се провежда "специализирана полицейска операция по линия на активния криминален контингент". Но в него нямаше нито едно име.

Въпреки това стана ясно, че сред призованите и Златомир Иванов–Баретата, който през годините е считан за шеф на Ториното.

Баретата обаче е освободен и според източници на бТВ е само свидетел.

Разследващите смятат, че групата за отвличането на Златков е събрана еднолично от Ториното. Задържаните остават за 72 часа в ареста.

Семейството на Адриан Златков не е уведомено за ареста на заподозряната група, каза пред телевизията Тони Златков. В момента младежът е на почивка.

Според Златков-старши соченият за тартор на бандата Ивайло Борисов-Ториното е идвал като клиент в тяхната автокъща.

„Идвал е в автокъщата ми 2-3 пъти да гледа коли. В никакъв случай не ми е познат или близък. Никога не сме имали бизнес отношения с него”, категоричен беше Тони Златков. Неговият бизнес е продажба на употребявани автомобили в най-високия луксозен сегмент.

Златко Баретата съм го виждал на живо един-единствен път, въобще не го познавам. Преди няколко години гледа една кола”, допълни той.

Отвличането на сина на Тони Златков беше типичен пример за "хепиенд", макар че не се разбра защо бащата хем плати огромен откуп, хем... с просълзени очи от тв ефира благодари на министър-председателя Бойко Борисов, който го приел вкъщи.

Още по-рано Ториното влезе във фокуса на общественото внимание през 2016 г., когато негова група гардове (които после просто се оказаха приятели) с отработени жестове засича и тероризира с палки и бой момче и момиче при пътно спречкване на Околовръстното.

Те малтретираха хората, без да се притесняват, че ги снимат и записват на видео.

По повода дори се събраха Сотир Цацаров и ръководството на МВР и обявиха началото на крути мерки срещу "знаковите" лица, които се возят с регламентирани или не кортежи. Досега не се е чуло да има отнет лиценз например на охранителна фирма за това.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване