01/31/18 11:14
(transmedia.bg)

Ирина Бокова започва работа при олигарх на Путин

Бившият шеф на ЮНЕСКО и кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова е номинирана за член на Съвета на директорите на руския холдинг „ФосАгро“. Това съобщава компанията на сайта си. “ФосАгро“ се състои от няколко дъщерни компании и е част от топ 100 на най-големите бизнес структури в Русия.

Бордът на директорите на руската компания се състои от 13 човека, а Бокова ще бъде един от директорите без изпълнителни функции. Бокова ще стане един от осемте члена на съвета, който управлява бизнеса.

Собственик на групата е „ФосАгро“ е милиардерът Андрей Гуриев. Гуриев присъства в списъка с руски олигарси, близки до президента Владимир Путин“, който бе оповестен от Министерството на финансите на САЩ във вторник. В него влязоха 114 политици и 96 бизнесмени, за които се смята, че са натрупали богатството си или са получили власт заради връзките си с президента на Русия. Андрей Гулиев е 26-ти по богатство в Русия по данни на „Форбс“.

„ФосАгро“ е най-големият европейски производител на фосфатни торове, най-големият в света производител на висок клас фосфатни скали, както и втори в света производител на амониев фосфат.

„Надяваме се, че с гласуването на новия състав на Съвета на директорите на нашата компания ще се увеличи числото на независимите директори, което съответства на най-добрите практики и стандарти за корпоративно управление“, каза Гуриев в прессъобщението на компанията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване