01/31/18 06:32
(http://www.klassa.bg/)

Над 20 000 поръчаха новото Volvo XC40

 

Първият компактен SUV на шведската марка стартира с отлични продажби

Първият пробив на Volvo в сегмента на компактните високопроходими автомобили се оказа изключително успешен, с повече от 20 000 поръчки глобално до момента, като първите доставки вече стартираха. Новото Volvo ХС40 се приема добре не само от клиентите по света, но и от световните медии. Компактният SUV на Volvo е сред седемте финалиста в европейския конкурс „Автомобил на годината 2018”, като победителят ще бъде обявен през март. По-рано през седмицата Volvo ХС40 беше обявен за „Автомобил на годината” от престижното английско издание „What Car?”. „С новото Volvo ХС40 навлизаме в най-бързо развиващия се сегмент в индустрията”, заяви Бьорн Ануол, старши вицепрезидент по „Стратегия и търговия” във Volvo.

 

 

„Volvo ХС40 допълва гамата от високопроходими модели на Volvo, пренасяйки първокласните системи за сигурност, свързаност и инфотейнмънт от големите модели на Volvo в малкия SUV сегмент. Последните данни от поръчките на Volvo ХС40 доказват, че нашите клиенти наистина харесват това, което виждат”. Появата на Volvo ХС40 означава, че за първи път компанията предлага глобално три нови високопроходими модела в най-бързо развиващия се сегмент на автомобилния пазар, проправяйки си път за бъдещ растеж на продажбите и приходите. Новото Volvo ХС40 е първият модел, построен на новата платформа CMA, която ще бъде в основата на всички бъдещи автомобили от серията 40, включително изцяло електрическите.

 

 

Новото Volvo ХС40 дебютира със системи за безопасност, свързаност и информационни технологии, познати от сериите 60 и 90. Иновативните технологии превръщат ХС40 в един от най-добре оборудваните компактни SUV на световния пазар. Те включват системата за безопасност City Safety на Volvo, която задейства спирачката, ако водачът не реагира навреме, системата за подпомагане на водача Pillot Assist, системата за предупреждаване при напускане на пътното платно, система засичаща приближаващите автомобили, както и 360-градусова камера, която помага на водача да маневрира при паркиране в по-тесни пространства. Салонът е специално проектиран да осигури на пътниците повече място за тях самите и за техните вещи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване