02/01/18 06:21
(http://www.klassa.bg/)

Вино зрее с Деветата симфония на Бетовен

 

Производители съчетаха ферментиралия гроздов сок с кафе, кокос, кола, ягода и праскова

Бутиково вино, което е отлежало 9 месеца под звуците на творби от Лудвиг ван Бетовен, ще бъде показано по време на международната изложба „Винария” в Пловдив. Това е първото в света сертифицирано витализирано вино, което е „узряло” с помощта на мощния енергиен заряд на музикалните творби. Акустичните вълни променяли излъчването на молекулите и така се изявявали положителните качества на напитката, са убедени производителите на въпросното вино. От първата колекция витализирано вино „Мерло х Пети вердо”, реколта 2013, били направени едва 320 бутилки. Още един дебют могат да очакват ценителите на виното. Това са арт бутилките на компания от САЩ, които са алуминиеви от 330 мл и стъклени от 750 мл. В такива кенове за първи път в света се предлагат вино и коктейли на винена основа, съчетана с кафе, кокос, кола, ягода и праскова. В Конкурса за иновации се състезава и малиново вино, направено от  био сертифицирана суровина без изкуствени добавки. Използва се древна рецепта на монасите от някогашния манастир „Св. Пантелеймон“ в Стара планина, където сега се намира плантацията от малини. Сред новостите на „Винария 2018“ е и сомелиерски тезгях – енергиен хармонизатор на виното, който няма  аналог в световен мащаб, според неговия създател Дарин Божков. В оригиналната мебел е вграден планински кристал, предпазващ от енергийно замърсяване, пояснява авторът.

Над 50 български и чуждестранни изби, както и водещи търговци ще презентират своите колекции на „Винария“. Посетителите ще опитат  реколта 2017, която не е показвана никъде. Ще съпоставят вкусовете на  вина от Италия, Португалия, Франция и други страни, на изделия от дестилерии в Сърбия, Черна гора и Босна, на различни марки уиски, коняк, узо, ракия. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване