02/01/18 05:21
(http://www.clubz.bg/)

Журналистките в Би Би Си били третирани като врагове

Високопоставена британска журналистка, която напусна поста си в Би Би Си в знак на протест срещу неравното заплащане на жените и мъжете, заяви вчера, че ръководството на електронната медия "накърнява авторитета й по абсолютно неприемлив начин", като не успява да реши този проблем, предаде Асошиейтед прес. 

Кери Грейси - бивш шеф на китайската редакция на компанията, даде показания пред парламентарна комисия и посочи, че мениджърите на Би Би Си третират жените, които надигат глас срещу неравното заплащане, "като врагове". След като веднъж възроптала срещу това положение, компанията се опитала "да ми подхвърли пари, за да реши проблема", съобщи БТА.

"Това няма да реши моя проблем", каза журналистката. "Моят проблем ще бъде решен, когато се признае, че моята работа имаше равна стойност с тази на мъжете, които работеха редом с мене." 

След като научила, че нейните колеги мъже на същите длъжности имали много по-високи заплати, Грейси казала на началниците в Би Би Си:

"Искам равно заплащане". 

Напрежението относно заплащането се нажежи миналото лято, когато Би Би Си обяви списък на журналистите с най-високо заплащане. От него стана ясно, че много жени на високи постове получават много по-малко от своите колеги мъже на същите длъжности. От началото на годината ръководството на медията твърди, че вече всички заплати са изравнени по полов признак.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване