02/01/18 08:03
(http://www.clubz.bg/)

"Махайте Делян" - новото "послание" на БСП

Нито ден без скандалче... Днешното пленарно заседание започна с две такива от трибуната - първо по случай Деня за почит на жертвите на комунизва, а после - на тема депутатското място на Делян Добрев от ГЕРБ.

Делян Добрев вече не е народен представител и трябва да напусне залата. Това заяви днес депутатът от БСП Георги Гьоков.

"Госпожо председател на Народното събрание, влезте в ролята си и отстранете от пленарна зала Делян Добрев“, обърна се той към Цвета Караянчева.

Гьоков се аргументира с решението на Конституционния съд по въпроса с отхвърлената от мнозинството оставка на Добрев. Съдът обяви, че отхвъллянето на оставка на народен представител е противоконституцонно. Но не и че мандатът на Добрев следва да бъде прекратен - напротив. По закон решенията на КС не могат да се отнасят към задна дата и съдиите изрично са упоменали това и казуса "Добрев" в решението си.

Караянчева подчерта, че решението на КС не е със задна дата. Самият Добрев обаче реши да вземе думата:

"Аз ви предлагам да организирате един курс по четене за депутатите. Ако бяха чели решението на Конституционния съд, щяха да са разбрали, че това, което говори г-н Гьоков, са пълни глупости."

Гьоков се обиди:

"Вие отново допуснахте народен представител, който даже вече не е такъв,...."

"Е народен представител, г-н Гьоков", намеси се Караянчева.

"Даа.... Да обижда народни представители. Аз не обидил никого, не съм квалифицирал никого, държах съвсем културен тон", завърши червеният депутат.

Караянчева подчерта, че се губи парламентарно време и продължи заседанието.

Това не попречи на колегата й и съпартиец Тома Биков да продължи в същия дух. Той пък предложи в сряда и четвъртък всяка седмица на депутатите от БСП да се раздават "определени медикаменти", защото иначе обстановката е твърде изнервена.

"Ооо, моля ви, г-н Биков, много ви моля...", реагира Караянчева. Но Биков не й обърна особено внимание. Това я накара да го "заплаши", че ще му отнеме думата. Накрая пък не даде думата на Гьоков за обратна процедура.

Депутатите днес се скараха и за едноминутното мълчание за жертвите на комунизма, тъй като БСП поискаха минута мълчание и за жертвите на фашизма, сред които и "разстреляни партизани".

Публикувана на 02/01/18 08:03 http://clubz.bg/63632-mahajte_delqn_novoto_poslanie_na_bsp

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване