02/01/18 12:14
(http://offnews.bg)

Нощни автобуси от всички квартали с обща спирка в центъра на София

Нощен транспорт в София ще има от април или май, всички автобуси ще се събират на обща спирка в центъра, за да могат гражданите да се прекачват към кварталите на столицата. 

Престоят на рейсовете ще е около пет минути на централната спирка, мястото на която все още не е уточнено. Обсъждат се площадите Света Неделя, Батенберг и Александър Невски, както и бул. Васил Левски пред Народната библиотека, заяви за OFFNews зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. 

Нощните линии ще свързват всички квартали на София с центъра, а маршрутът им няма да е същият като на дневните автобуси, уточни Крусев. Движението им ще е диаметрално, така че да минат през възможно най-много места.

Най-вероятно по нощните линии няма да се движат съчленени, а единични автобуси, допълни Крусев. Все още обаче не е решено на какъв интервал ще се движат рейсовете през нощта. 

Според социологическо проучване на Тренд по поръчка на Столична община 4 на сто от хората в София искат нощен транспорт, съобщиха от Московска 33. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване