02/01/18 11:06
(http://www.clubz.bg/)

Потребителите прекарват по-малко време във фейсбук след промените

"Фейсбук" отчете значителна печалба за четвъртото тримесечие от реклама, въпреки че потребителите са прекарали по-малко часове дневно в платформата и е отчетен голям еднократен разход, съобщи снощи компанията, цитирана от световните агенции.

Чистата печалба е нараснала до почти 4,3 милиарда долара през тримесечието, приключило на 31 декември. Това е с 20% повече, отколкото преди година, уточнява ДПА.

За годината печалбата е била 16 млрд. долара или с 56% повече спрямо предходната година, уточнява Франс прес, съобщава БТА.

От "Фейсбук" са отчели еднократен данъчен разход в края на годината на стойност 2,27 милиарда долара. Без него коригираната печалба е щяла да бъде 2,21 долара за акция, което е повече от очакванията на анализаторите.

Приходите от мобилна реклама представляват около 89% от рекламните приходи през четвъртото тримесечие, което е с 5% повече спрямо последното тримесечие на 2016 г. според отчета. 

Дневните и месечните активни потребители са се увеличили с 14% през тримесечието, но са прекарали 50 милиона часа по-малко дневно в социалната мрежа, отчасти заради намаляването на броя на популярните видеоклипове, които хората гледат.

Компанията отчета средно по 1,4 млн. потребители дневно и около 2,13 млрд. месечно през декември.

Марк Зукърбърг твърди, че компанията приема много сериозно дебатите за полезността на социалните медии и иска да се увери, че времето прекарано в нета е "по-смислено".

Още през последното тримесечие направихме промени, целящи по-малко да се показват популярни видеоклипове, за да гарантираме, че времето на хората е добре прекарано, каза той.

И обясни: "Направихме промени, които намалиха с 50 милиона часа дневно времето, прекарано във фейсбук". 

През януари "Фейсбук" обяви, че прави промени в нюзфийда си, за да даде приоритет на постове от приятели и семейството, за да насърчи общуването между потребителите като намали значимостта на бизнес и медийното съдържание.

От компанията отчетоха, че сега потребителите прекарват по-малко време в социалната мрежа.

Зукърбърг определи 2017 г. като силна, но и трудна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване