02/01/18 13:03
(http://offnews.bg)

Трима българи с уайлд кард на турнира по тенис Sofia Open, участието на Григор още е под въпрос

Трима българи получиха уайлд кард за основната схема на турнира по тенис DIEMA XTRA Sofia Open 2018 г. Те са спечелилият титлата на турнира Eddie Herr през декември Адриан Андреев, шампионът от държавното първенство на закрито Димитър Кузманов и Александър Донски, съобщиха организаторите на турнира.

Кузманов, Донски и Андреев влизат в основната схема на сингъл на турнира от сериите ATP 250. той започва на 4 февруари с квалификациите и завършва на 11 февруари. Ще се проведе за трета поредна година в зала "Арена Армеец". Билетите са в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

В същото време участието на първата ни ракета Григор Димитров още е под въпрос. След като при пристигането си в София третият в света тенисист сподели, че се бори с болка в рамото, днес директорът на турнира Пол Макнами коментира че Димитров ще направи всичко възможно, за да се включи в турнира, който спечели миналата година.

"Все още няма развитие по темата. Той прави всичко възможно, за да дойде да играе. Голямо нещо е да се бориш пред сънародниците си. Знам, че както феновете, така и той си спомня за онзи момент, в който целуна корта", коментира австралиецът пред Нова телевизия.

"Той наистина има проблем с рамото, но и в момента прави всичко възможно, за да бъде готов. Поставен е под огромно напрежение. Много бързо се изкачи до №3. През тази година той зае нова роля и се превърна в главното събитие на турнира. Узряването му като спортист се видя в мачовете на Australian Open. Преди година или две той нямаше да може да спечели такива мачове", добави директорът на Sofia Open.

"Григор Димитров може да вземе решението си и пет минути преди първия мач, защото го заслужава, защото стигна до третото място в света, а след шоуто, което направи през миналата година ще му дадем всички възможности. Все пак вярвам, че няма да се чака до последния момент и ще знаем по-рано. Григор е голям професионалист и ще знаем навреме", продължи Макнами.

"Евентуално негово отсъствие ще бъде неприятно. Когато бях директор на Australian Open, Андре Агаси ми се обади вечерта преди първия мач и ми каза, че няма да играе. Тогава бе наистина неприятно. Правил съм 45 турнира на високо ниво и съм виждал всичко. В спорта се случва всичко, особено, когато става дума за контузии.

Третото издание на Sofia Open получи голяма подкрепа от сериозни компании. DIEMA XTRA, част от Нова Броудкастинг Груп, е генерален спонсор турнира от сериите АТП 250. Основни спонсори са Dubai Duty Free, Първа инвестиционна банка, „Теленор“ и Emirates. Официални спонсори са „ЕКО България“, McDonald’s, Rexona, „Банкя“, хотел „Маринела“, Mazda, Asics, Head, Dominos, „Евроинс“ и зимен курорт Банско.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване