02/04/18 16:45
(http://www.clubz.bg/)

Ердоган: Устройва ни само пълноправно членство в ЕС

Пълноправно членство в ЕС - това поиска турският президент Реджеп Ердоган в оттовор на предложение от Франция за партньорство между държавата и съюза. Думите на Еманюел Макрон са от началото на януари. Президентът на южната ни съседка е заявил в интервю за италианския вестник "Стампа",  че други варианти освен пълноправно членство в ЕС не го удоволетворява. Интервюто е цитирано от БТА.

„ЕС трябва да спази обещанията, дадени на Турция”.

 

„Искаме пълно присъединяване към ЕС. Другите опции не ни задоволяват”, казва турският президент пред вестника.

По думите му „ЕС блокира преговорите за присъединяване към съюза и създаде впечатлението, че липсата на напредък в преговорите зависи от нас. Това е несправедливо. Несправедливо е и че някои страни от ЕС ни предлагат други опции вместо присъединяване”, добави Ердоган.

Той напомни за ключовата роля на Турция за мигрантския въпрос: "Ние сме значими за спирането на мигрантите от Изтока, които се отправят към Европа, и също така да гарантираме стабилността и сигурността в Европа”.

И заяви, че Турция се бори с терористите - Кюрдската работническа партия, Силите за защита на народа и „Ислямска държава”, отбеляза Ердоган.

Ердоган е на 24-часово посещение в италианската столица Рим, където освен с първите мъже на южноевропейската страна ще се срещне и с Папа Франциск. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване