02/06/18 12:47
(http://offnews.bg)

Бащата на 'Супершоу Невада' иска да строи нов комплекс в борова гора

Предприемачът Димитър Станчев, продуцент на някогашното супершоу "Невада", иска да строи нов комплекс във вилна зона Килиите. Теренът е под "Беловодски път", а за целта трябва да се отсекат поне 50 дървета в борова гора, обясни главният архитект на София Здравко Здравков. 

Инвеститорът имал виза за строеж, която вече е изтекла, и сега иска подновяване. Здравков обаче е против, както и кметът на район Витоша Теодор Петков, стана ясно на заседанието на комисията по екология днес.

Председателят на комисията Лорита Радева обясни, че за месец и половина Басейнова дирекция е променила становището си за терена, което наложило и експертът на общината да съгласува проекта. От РИОСВ също има становище, допълни Радева. Кметът обаче подчерта, че трябва да се поиска становище от Геозащита, защото районът е свлачищен. Улицата, по която се стига до терена, не е регламентирана, тя минава през дере, което е воден обект, коментира Здравков. 

Той подчерта, че разрешения за строеж не могат да се издават преди терените за улици да са отчуждени и станали общинска собственост. Това бе и един от мотивите екокомисията да отложи разглеждането на проекта на Станчев. 

Кметът на район Витоша пък ще трябва да направи проверка и на собствеността на улиците около терена. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване