02/06/18 20:48
(http://offnews.bg)

Холандия ще ни подкрепи за Шенген, ама друг път

Подкрепяме България да се присъдени към Шенген и оценяваме положените усилия, но е необходимо да се свърши още малко работа от всички заинтересовани, включително и в България.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът на Холандия Марк Рюте. Тази вечер той имаше работна среща с българския си колега Бойко Борисов.

България е изпълнила всички критерии по отношение на Еврозоната - има още малко да се направи и съм убеден, че страната ще постигне и това, каза Рюте.

България е една от най-бърза растящите икономики в ЕС. Вие сте и ключов играч в региона, България е важна за ЕС. ЕС предоставя защита и просперитет, но хората трябва да ги виждат по-често в ежедневието си, подчерта той.

Единният пазар на ЕС е изключително важен и трябва да се положат усилия за неговото развитие. През 2016 година това беше ключова тема и ние подчертахме, че единният дигитален пазар ще доведе до повече работни места, добави премиерът на Холандия.

Аз харесвам този мъж и той харесва мен - каза Рюте като се обърна към Бойко Борисов.

Българският премиер посочи, че Холандия е инвеститор номер едно в страната ни - с инвестирани над 7,1 млрд. евро.

Това значи, че имаме пълното доверие на холандския бизнес, твърди Борисов.

Трябва да си довършим домашното по борбата с контрабандата, те имат да ни догонват в това отношение, трябва да си имаме пълно доверие и още повече инвеститори да дойдат в България, каза българският премиер.

За един месец в ЕС се счита, че България има успешно председателство на Съвета на Европа. Искаме да убедим всички, че на Изток има дисциплинирана държава, която пази Шенгенската граница, спазва върховенството на закона и генерира стабилност, заяви още Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване