02/06/18 10:10
(transmedia.bg)

Щафета срещу решението да се строи в Пирин (снимки)

 

Щафетно бягане през Южна България под мотото Run for Pirin – Run for Bulgaria започна в петък в знак на протест срещу решението правителството да разреши строителство в 48% от Национален парк Пирин.

Стартът на щафетата беше даден в Свиленград  на 2 февруари. Маратонът ще се проведе през следващите седем дни, като участниците ще пробягат общо над 440 км, преминавяйки през Хасково, Асеновград, Пловдив, Пазарджик, Велинград, Разлог, Благоевград, Дупница, и ще финишират в София на 8 февруари, където ще се включат в традиционното шествие „Спаси Пирин! Спаси България!” и ще прочетат събраните послания на протестиращите от различните градовете.

Ден преди старта и в подкрепа на инициативата Run for Pirin сутринта на 1 февруари в Бургас стартира 30-километрово бягане до Средец. Бургаските атлети ще започнат бягането с кауза пред Часовника в центъра на Бургас в 10 часа.

Организаторите на щафетното бягане канят всички граждани, които искат да подкрепят бегачите или да предадат своите послания към управляващите във връзка с разрешението за нови застроявания на планината, да се срещнат с участниците в щафетата.

 Подробна ПРОГРАМА за следващите дни ще бъде публикувана в страницата на събитието във Фейсбук

Организаторите канят всички свои съмишленици, които имат желание, да се включат в щафетния маратон. Записванията за бягането остават отворени до самия му финал.

Снимки: Сергей Антонов

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване