02/07/18 13:44
(http://www.klassa.bg/)

ПРАВЯТ ПРОУЧВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ В ИЗКУСТВОТО

 Професионалната организация за жените в изкуството (POWarts) започна ново проучване, свързано със заплатите, което да даде прозрачност на данните в арт индустрията.

Проучването  ще обхваща всички  работниците от всички аспекти на изкуството и изисква информация за: обезщетенията, длъжността, какви видове задачи и отговорности поемат участниците и ползите от тях. Освен това разглежда демографска информация, като възраст, пол и раса.

Сара Кей, Снимка: news.artnet

,,Изследването не цели толкова излагане на разликата в заплащането между жените и мъжете“ каза основателят и председател на POWarts Сара Кей.  ,,Няма съмнение, че има несъответствие в заплащането … това не е новина за нас„, коментира тя пред изданието Artsy. ,,Този анализ на заплатите определено не е само за жените. То има за цел да хвърли светлина върху големите различия в компенсаторните практики в областта на изкуството.“

 Кей споделя, че е открила своя  галерия през септември  и иска да има най-добрите таланти.  ,,Като работодател трябва да знам, че това, което предлагаме, е конкурентоспособно.“

Корпоративният директор на POWarts Кристен Бекер,  заяви, че първоначалните дискусии между членовете на  комисията за проучване, разкриват различни практики в областта на компенсациите и обезщетенията. Нример, ако работите  в галерия е обичайно да получавате изделие от изкуство в натура като бонус в края на годината.
Вижте пълния текст на: Sofiapress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване