02/07/18 08:26
(transmedia.bg)

Татяна Дончева: Прокуратурата в България работи извън закона

Прокуратурата в България работи извън правилата или си създава такива, които да ѝ помагат да работи вън от закона. Това каза в интервю за Би Ти Ви лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. Според Дончева „последният хит“ в действията на държавното обвинение са промените в Наказателния кодекс, където много лесно някой може да бъде осъден за престъпление по служба. По думите й тези промени, предложени от Министерството на правосъдието, „оглавено от малко неграмотни хора“.

„Тези хора, които работят в прокуратурата, или я оглавяват нямат идея какво е пазарна икономика“, каза Дончева.

„Колелото обаче се върти. Ако днес имате КОЙ и кръга му в съдебната система, които да посочват неудобните, които да бъдат вкарани в затвора, утре палачинката може да се обърне“, каза още Дончева.

Според нея промените в Наказателния кодекс, които предвиждат носенето на наказателна отговорност на една от страните в дадена сделка, която не я изпълни, може да доведе до увеличаването на затворниците в страната, но нищо повече.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване