02/08/18 16:24
(http://offnews.bg)

МВР погрешка проверило кола на НСО с жената на президента

Жандармерия погрешка е спряло и проверило автомобил на НСО, в който се е возила съпругата на президента Десислава Радева.

Случаят беше потвърден пред OFFNews от пресцентъра на МВР. По информация на министерството автомобилът е бил спрян по пътя на т.нар. правителствено трасе край резиденция "Бояна". От МВР отрекоха информацията, че НСО отказало да спре на подаден от униформените сигнал и че колата на службата била шофирана от президентшата.

За момента от НСО официално не дават информация по случая, който е прецедент. 

От президентството съобщиха, че тиражираната информация за това, че патрулки са гонили колата на президентшата и че тя сама е шофирала колата, категорично не отговарят на истината. 

Пред в. "24 часа" началникът на НСО в оставка Ангел Антонов съобщи, че става въпрос за "нарушена координация между службите". 

"Не са разпознати колите", обяснил той пред изданието и допълнил, че е невъзможно охраняваното лице само да управлява автомобил на НСО

В момента се извършва проверка. "Докладват ми се нещата и ще се извършат и допълнителни проверки, докато имам тази възможност", допълни той.

Десислава Радева се ползва от услугите на НСО още от първия ден, в който президентът встъпи в длъжност. От службата съобщиха, че това се налагало заради конкретна заплаха за сигурността ѝ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване