02/11/18 08:59
(http://www.klassa.bg/)

Естонската Arco Vara ще строи мащабен жилищен комплекс край София

 Естонската компания Arco Vara, която в България действа чрез дружеството си Arco Real Estate, започва строителството на мащабен жилищен комплекс в близост до с. Лозен, съобщават от компанията.

 

Закупените терени са прехвърлени на дъщерното дружество „Арко Лозен“. 

 

Дружеството притежава 6 парцела в района, от които 3 са предназначени за строителство, а останалите 3 са за улична инфраструктура. Общата им площ е почти 53 хил. кв.м, от които над 47 хил. кв.м са тези за жилищното строителство.

Комплексът ще се състои от къщи, жилищни блокове, търговски обекти, детска градина, спортни съоръжения и други удобства, уточняват от компанията.

Строителството ще се осъществява на етапи. До края на 2020 г. Arco Vara ще придобие друга компания собственик на още 9 терена, 5 от които ще са предназначени за строителство, а останалите 4 – за инфраструктура. Общата им площ е над 67,6 хил. кв.м.

Подробен устройствен план на района действа от 2009 г. насам, казва се още в съобщението.

В момента компанията провежда процедура за избор на архитект. Техническият проект ще се подготви през тази година, като в края ѝ се очаква разрешителното за строеж на първия етап от обекта.

Arco Vara има три проекта в България, концентрирани в София. Първият е в кв. „Манастирски ливади“, вторият се намира на ъгъла на бул. „Мадрид“ и ул. „Черковна“, а третият е „Изток Парксайд“ в кв. „Изток“, който в момента се строи.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване