02/13/18 05:26
(http://www.klassa.bg/)

80% от столичните кръчми пълни за Св. Валентин

 

Аниматори ни веселят децата в ресторанта, докато пием червено вино

Около 70-80% от ресторантите и кръчмите в столицата вече са резервирани за предстоящия празник Св. Валентин, който тази година се пада в сряда. Това съобщи за „Монитор“ председателят на Браншовата организация на ресторантьорите в София Атанас Димитров.

По думите около празника на влюбените винаги има повече интерес и местата бързо свършат, тъй като в повечето случаи масите се запазват предварително. Според него цените остават спокойни спрямо миналата година, като се наблюдава

лек ръст от порядъка на 5%

Кувертите пък варират в зависимост от ранга на заведението – започват от двайсетина лева и могат да стигнат до стотарка. Най-често обаче сумата, която трябва да дадем за празничния ден, е между 50 и 80 лева на човек.

Проверка на „Монитор“ установи, че не са и малко кръчмите, които ще пускат влюбени двойки и без куверт. Така ще можем да си поръчаме каквото си пожелаем от менюто, без да се съобразяваме с предпочитанията на готвача. Въпреки това обаче собствениците препоръчват предварително да си запазим местата и да не чакаме последния момент. На други места пък са обявили вход от 5-10 лева.

Едно от предложенията например гласи, че

двойките ще бъдат пускани свободно

и няма да има задължителен избор на ястия. Освен това домакините са подготвили и викторини, игри по двойки и томбола. Собственикът на заведението дори е помислил за тези родители, които искат да прекарат Св. Валентин извън дома, но няма на кого да поверат децата си. За малчуганите е предвиден втория етаж на ресторанта, където има направен специален детски кът. Така докато възрастните опитват ароматни вина, тематични десерти и си казват „Обичам те“, то децата ще се забавляват на воля.

Ако пък все пак искаме да имаме предварително приготвена трапеза, то ще трябва да си заплатим куверт. За 25 лева на човек един от столичните ресторанти предлага да ни нагости със салата за влюбени, предястие, студено плато, основно ястие като можем да избираме между пилешко или свинско каре с гъбен сос и картофи.

Алкохолът обаче ще трябва да си го платим отделно.

Срещу цена от 50 лева ще имаме възможност да избираме от няколко вида меню. Домакинът ни предлага обаче по-екзотични блюда като коктейл ролца от раци и пилешка пържола на скара, запечена с резени ябълка и кашкавал.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване