02/13/18 09:19
(http://www.clubz.bg/)

Олимпийска титла в комбинацията за Марсел Хиршер

На третите си зимни олимпийски игри Марсел Хиршер, един от най-успелите спортисти в алпийските ски, спечели титла. Австриецът триумфира в комбинацията (спускане плюс слалом) в първата надпревара в ските в Пьончан.

Хиршер е рекордьор с цели 6 Големи световни купи при мъжете, притежава всичко в кариерата си, липсваше му само златен медал от най-големия форум. Преди четири години в Сочи той стана втори в коронната си дисциплина - слалом. И сега е фаворит в слалома в Южна Корея.

Марсел Хиршер завърши с общ резултат от 2,6:52 мин, изпреварвайки французина Алекси Пинтюро (втори на 23 секунди) и сънародника му Виктор Мюфа-Жанде (трети на минута и две стотни).

Австриецът завърши 12-и в спускането - на секунда и половина от германеца Томас Дресен. Той оглави подреждането след първата част от надпреварата. В слалома Марсел не даде никакъв шанс на съперницитге си. Дресен остана девети.

Ветеранът Аксел Лунд Свиндал предпочете да не стартира в слалома, след като се нареди втори в спускането, където е силата му.

Златният медал на Хиршер е втори за Австрия на игрите. Преди него Давид Глайршер изненадващо се пребори за олимпийската титла на шейнички.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване