02/13/18 05:36
(http://www.klassa.bg/)

Разширяват още „Зелена зона“ в София

 Транспортната комисията към Столичния общински съвет ще обсъди в сряда разширяването на „Зелена зона“ в четири района в София. Общинарите ще умуват дали да дадат зелена светлина за повече места за платено паркиране в „Оборище“, „Лозенец“, „Възраждане“ и „Красно село“. За разширяване на зелена зона в столицата се заговори още през миналата година. От СОС тогава обясниха, че са готови да разгледат предложения за разкриване на още платени зони за паркиране, но след като районните администрации са провели обществени обсъждания с живущите в кварталите.

От октомври нови платени места за паркиране бяха създадени в районите „Средец“ и „Лозенец“. В „Средец“ бяха разкрити 1193 платени паркоместа и отделно още 31 инвалидни. Те са в участъка между булевардите "Цариградско шосе", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску" и улиците "Мизия" и "Хан Омуртаг". В „Лозенец“ въведоха 3500 места за платено паркиране. Новата платена зона обхвана участъка между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков", "Джеймс Баучер" и "Черни връх". Обособяване на паркоместа, сигнализация и маркировка струва на Центъра за градска мобилност около 3,5 млн. лв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване