02/13/18 06:14
(http://www.clubz.bg/)

Тръмп и Путин обсъждат по телефона Близкия изток и ядрения Ким

"Сега е времето да се работи за мирно споразумение между израелците и палестинците", заявил снощи в телефонен разговор президентът на САЩ Доналд Тръмп на руския си колега Владимир Путин, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирайки съобщение на Белия дом.

Репликата била след като Путин уведомил Тръмп, че ще се срещне в Кремъл с палестинския лидер Махмуд Абас, уточнява ТАСС.

Само преди няколко дни Доналд Тръмп коментира, че според него нито израелците, нито палистинците искат мир в Близкия изток.

Двамата президенти "са обсъдили и други теми, предизвикващи общо безпокойство". Тръмп отново посочил, че "е важно да се предприемат по-нататъшни стъпки към денуклеаризация на Северна Корея", съобщава Белият дом, цитиран от БТА.

Администрацията на САЩ цитира и изразената от Тръмп готовност на САЩ да помогнат на руските власти в разследването на катастрофата на руския пътнически самолет Ан-148 край Москва в неделя, при която загинаха всичките 71 души на борда. 

Асошиейтед прес припомня предишни изявления на Путин, в които той изразява надежди, че Тръмп ще изпълни обещанията си, дадени по време на предизборната кампания, да подобри отношенията с Русия, както и мнението си, че опонентите на Тръмп са успели да попречат на това. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване