02/14/18 05:26
(http://www.klassa.bg/)

Експерт: България е безопасна туристическа дестинация

 България е безопасна туристическа дестинация. Това заяви Том Дженкинс, изпълнителен директор на Европейската туристическа асоциация по време на срещата на министрите на туризма в рамките на българското европредседателство.

„Не знам дали е най-безопасната, но е много безопасна – тази, в която се намираме днес. Положили сме много усилия за това. България е много стабилна – политически и социално като държава в Европа. И смятам, че от година на година привлича все повече туристи“, категоричен бе Дженкинс.

По думите му безопасно място е това където има добри превантивни мерки, анализи и практически решения. „Мога да ви опиша как би изглеждала такава дестинация – където няма велосипеди, няма водни спортове, няма зимни спортове, няма коли, няма животни, няма болници. Такова място може да съществува, но няма да е много забавно да се посети“, уточни Дженкинс.

От своя страна Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България и бивш министър на външните работи, предположи, че подобно място би могло да бъде Антарктида.

Паси отправи и няколко предложения по време на форума, а именно да се поиска от ЕК специализирана бюджетна линия за универсален достъп до Wi-Fi на туристически обекти на територията на ЕС. Изразявайки свое лично мнение, Паси предложи участващите в срещата министри на туризма от ЕС да окуражат своите правителства за това ЕС да покрие вноската на САЩ към ЮНЕСКО, което би било по думите му "изключителна инвестиция в развитието на европейския туризъм и европейската култура". Парите, инвестирани в ЮНЕСКО, се връщат, подчерта Паси. Друго предложение е ЕС да окуражи частни предприемачи да бъдат пуснати дронове над всички обекти на ЮНЕСКО, които дронове да предават в реално време какво се случва.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване