02/15/18 15:11
(transmedia.bg)

Борисов отрече да има бизнес с „депутата от опозицията“ Пеевски

Премиерът Бойко Борисов отрече да има общ бизнес с ДПС депутата Делян Пеевски. Той направи това на импровизирана пресконференция на ВИП терминала на летище София преди отпътуването си за конференция по сигурността в Мюнхен.

Коментарите на Борисов идват в отговор на зададените по-рано днес от президента Румен Радев въпроси към премиера за бизнес партньорството му с Делян Пеевски и техните срещи.

„Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?”, попита държавният глава.“

Отговорът на Борисов. „Ако президентът Румен Радев има данни за мой бизнес или нещо, което да съм направил с Делян Пеевски, го моля незабавно да сезира прокуратурата“, каза Борисов.

Премиерът обаче не отрече да се е срещал с „депутата от опозицията“, както наричаше непрекъснато Пеевски. „Виждал съм се с много депутати, с кметове на ДПС покрай проектите – Карадайъ ми ги е водил всичките“, обясни Борисов.

Той на няколко пъти определи коментарите на президента Радев като атака. „Това е вероломно нападение към легитимно избрано коалиционно правителство“, каза премиерът.

И добави, че ако президентът е решил да прави партия е честно да го каже директно. В речта си по случай една година от встъпване в длъжност президентът вече коментира темата и категорично отрече подобна идея.

„Нека социологията не ги подлъгва“, каза Борисов днес, което е директна препратка към потенциални нови избори. „ГЕРБ е печелила избори 11 пъти“, добави премиерът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване