02/18/18 09:32
(transmedia.bg)

Тръмп атакува ФБР, че заради разследването на изборите в САЩ е пропуснало масовото убийство във Флорида

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ФБР е можело да предоврати масовото убийство в гимназия във Флорида, при което стрелец отне живота на 17 души, ако е прекарало по-малко време над руското разследване, пише The Hill.

„Тъжно е, че ФБР пропуснаха толкова много сигнали, изпратени във връзка със стрелеца. Това е неприемливо. Прекарва се твърде много време в доказване на връзката между предизборната ми кампания и Русия, а такава няма. Връщайте се към основната си работа и ни направете горди“, написа Тръмп на профила си в социалната мрежа „Туитър“.

ФБР по-рано призна, че не е следвало „протокола“, когато е получило сигнал, че 19-годишният Николас Круз е готвил нападението над гимназия „Марджъри Стоунман Дъглас“ в Паркланд, Флорида. Мнозина конгресмени призовават за разследване във ФБР след като се разбра, че то не е реагирало на сигналите.

Тринайсет руснаци и три руски юридически лица бяха обвинени в петък като съучастници в заговор за намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., обяви федералната прокуратура.

Обвиненията, издадени от службата на специалния съветник Робърт Мълър, сочат, че руснаците са пускали в социалните медии лъжливи постинги и реклами от името на уж американски граждани. Целта на измамата е била да се разколебае общественото мнение по време на предизборната надпревара между републиканеца Доналд Тръмп и демократката Хилари Клинтън.

Според обвинителните актове извършителите са желаели „да всеят смут в политическата система на САЩ, включително и в президентските избори от 2016 г.“

Тези обвинения, които включват заговор, киберизмама, банкова измама и кражба на самоличност, са най-конкретните откакто се заговори за намесата на руски хакери в изборния процес. От лятото на 2016 обвиняемите са публикували фалшиви обвинения към демократите, призиви към малцинствата да не гласуват, невярна информация за Клинтън и мними изявления от американски граждански организации.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване