02/19/18 12:51
(transmedia.bg)

Разединени патриоти

Каквото можаха, направиха. НФСБ и ВМРО няма да бъдат заедно на следващите избори. Или поне с това плаши Валери Симеонов.

И така обединените патриоти скоро ще бъдат разединени, колкото и условни да са тези понятия в българските политически условия. Но било доста наивно да смятаме, че причината е в Истанбулската конвенция, покрай която в присъдружната коалиция имаше търкания.

Симеонов вероятно си мисли, че дистанцирането на правителството от неговия конфликт със зеления евродепутат Ска Келер е бла-бла. Но не е. Борисов е твърде страхлив, за да остави пламналата черга Симеонов да му изгори правителството. И със сигурност ще поощри развода между самите патриоти, от който ще спечели първо ГЕРБ, после – ДПС, разбира се. Да не забравяме, че и Марешки загрява на резервната скамейка.

Обединението на патриотите, както всички знаем, беше само и единствено за да влязат във властта. Поединично нито Атака, нито ВМРО, нито НФСБ биха успели. Властта обаче се оказва нещо твърде вредно за безпринципните съюзи. И те се разпадат на съставните си части, като произвеждат основно миризми.

За принципност и дума не може да става. Помним обидните думи на Волен Сидеров за Бойко Борисов и видяхме как еволюира. Другарите му по патриотизъм не са много по-различни. Но в крайна сметка всеки получи удовлетворителен пост, макар и да не получиха сумарно исканите седем министерски кресла.

После настана тишина както по отношение на бившите Борисови правителства, така и по отношение на ДПС – уж противник на така наречените патриоти. Никоя от трите партии не прояви интерес към това какви ги вършеше ДПС в няколко предишни управления. Нито дума по този, а и по други въпроси от патриотично естество, свързани основно с кражби. Плътно мълчание и по отношение на гръцките набези към името на Македония, като изключим една вяла декларацийка на ВМРО.

Освен с тоалетната на границата, открита лично от вицепремиера Симеонов, Обединените патриоти могат да се похвалят и с нулева защита за социално слабите. Онова с минималната пенсия от 500 лева се оказа зле разбрано. А внасянето за закони, които щели да „докарат“ в държавата милиарди, вероятно се отлага за следващия милениум.

Както и с нула мерки за поощряване на завръщащите се от чужбина българи.

Както и с нула мерки спрямо раждащите се в чужбина българчета.

А за България на три шкембета само управляващите патриоти не са чували.

Окарикатуряването на патриотизма чрез крайно неподходящи за целта политически представители е факт. Въпрос на време е българите да бъдат окончателно отблъснати от тази идея. И няма никакво значение дали карикатурите на патриотизма ще се явят на избори обединени или поотделно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване