02/20/18 15:43
(http://www.klassa.bg/)

ТЕОДОР УШЕВ: В БЪЛГАРИЯ Е 10 ПЪТИ ПО-ТРУДНО ОТКОЛКОТО В СВЕТА

 Днес в СГХГ от 18:00 часа се открива изложба инсталация  ,,Като в тъмно огледало“ (In the Mirror, Dimply) на Теодор Ушев, който миналата година бе номиниран за „Оскар“ с  късометражния филм ,,Сляпата Вайша“, по разказа на Георги Господинов.

Ако картините и скулпторите на някои творци могат да бъдат подминати, то изкуството на Тео Ушев не може да бъде заобиколено, защото зрителят буквално се потапя в него.
Авторът на изложбата инсталация използва техниката ,,миксирана реалност“, за да може публиката да бъде вътре в творбата, да стане част от нея и да преживее посланията ѝ, а не просто да бъде страничен наблюдател.

Инсталацията няма световен аналог, това е първото представяне на тази технология,  в която не само ще можете да рисувате 3D, но и картините ви да се движат. При обхождането на любопитната инсталация, ще имате възможност да станете част от множество анимационни филми.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване