02/21/18 08:40
(transmedia.bg)

Депутатите се скараха за Жаблянов и Народния съд, БСП напусна

С разглеждане на искането за оставка на Валери Жаблянов, внесено от ГЕРБ, започна пленарното заседание на Народното събрание в сряда.

Оставката на зам.-председателя на БСП и депутат от БСП беше поискана заради тезата му, че Народния съд бил необходим и неизбежен. Той беше защитен лично от лидера на БСП Корнелия Нинова. Според нея българската политическа класа е незряла да оцени обективно и мъдро историята си.

След нейното изказване левите депутати напуснаха залата в знак на несъгласие с исканата оставка и в подкрепа на колегата си Жаблянов.

Депутати от ГЕРБ припомниха, че според историческата наука в България никога не е имало фашизъм, защото не е имало сливане на партията с държавата. Спас Гърневски припомни, че Народният съд противоречи на действалата по онова време Търновска конституция. „Нарекохте жертвите фашисти“, каза още Гърневски. Той добави още, че неслучайно решенията на Народния съд са ъотменени, а осъдените – реабилитирани.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване