02/22/18 08:44
(transmedia.bg)

Йордан Цонев: С екипа на Пеевски работим по ветото на президента

„Ние работим в момента – ние и екипът на Пеевски, върху това да отговорим на мотивите на президента и да внесем повече яснота“. Това каза заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев в интервю за Нова ТВ. Цонев е един от тримата вносители, заедно с Делян Пеевски и Хамид Хамид, на законопроекта, с който беше изменен Закона за банковата несъстоятелност. Законът беше одобрен от Народното събрание с гласовете на депутатите от управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти и ДПС.

Президентът Румен Радев наложи вчера вето върху закона тъй като в него има противоконституционни текстове, действащи назад във времето.

Цонев не отговори на въпрос на водещия кой е в екипа на Делян Пеевски, а само посочи, че депутатите имат съветници. След това побърза да репликира водещите: „Когато идвам в „Нова“ вече не си задавам въпроса дали ще ме питате за Пеевски, сигурен съм“.

Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС определи като „много положително явление“ високата активност на президента Радев, изразяваща се връщането на няколко закона.

Според Цонев високата активност на държавния глава полазва, че той е решил да играе много активна роля и че вероятно качеството на гласуваните в пленарна зала закони е спаднало. „Аз споделям това впечатление, че качеството на заокнодателството спада“, каза Цонев.

Според него няма общо между репликите, които си размениха Румен Радев и премиера Бойко Борисов, в която двамата намесиха името на Делян Пеевски. Цонев не пожела да коментира въпросите на държавния глава към премиера, като каза, че Пеевски вече е отговорил. Посочи, че ДПС приема бележката на президента за обратно действие на закона, което е в нарушение на законността в правовата държава.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване