02/22/18 12:19
(http://www.clubz.bg/)

Стоян Александров е обвинен в лихварство

Прокуратурата, която водеше проверка срещу Стоян Александров от 2016 г., му повдигна обвинение в лихварство.

Той е обвинен в "упражняване на банкова дейност без разрешение". Александров ще отговаря за две сделки без разрешение, съобщава бТВ.

Стоян Александров е бивш финансов министър от правителството на Любен Беров в периода 1993-1994 г.

Законът позволява частно лице да дава заеми с лихва, но само ако това не е "по занятие" - в противен случай трябва регистрация, а наказанието е лишаване от свобода от три до пет години и конфискация до 1/2 от имуществото на дееца.

За случая се разшумя и в него се намеси държавното обвинение, след като преди 2 години бТВ излъчи репортаж, в който потърпевши кредитополучатели се оплакаха, че имат проблеми във финансовите си отношения с Александров. 

Един от тях разказа, че се е подписал под договор за 306 800 долара, а е получил $260 хиляди. Всичко било доказуемо, защото парите били преведени по банков път.

Според медии той е с парична гаранция от 100 000 лв.

През 2014 г., когато рухна КТБ, Александров пък се оказа намесен и в този казус, като обяви пред Нова тв, че парите (първите 206 млн., за които прокуратурата започна действия, б.р.) са били изтеглени в един ден от сметките на няколко фирми. Той цитира свой разговор с главната счетоводителка на КТБ Мария Димова, която пък днес е един от обвиняемите.

Публикувана на 02/22/18 12:19 http://clubz.bg/64574-stoqn_aleksandrov_e_obvinen_v_lihvarstvo

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване