02/23/18 09:15
(http://www.klassa.bg/)

БЪЛГАРИ ИЗМАМИЛИ МУЗИКАЛНАТА КОМПАНИЯ SPOTIFY ЗА 1 МИЛИОН ДОЛАРА

 Българи са измамили шведската музикална платформа Spotify за около 1 милион долара миналата година. Това се пише доклада Music Business Worldwide, оповестен миналата седмица, цитиран от изданието Кварц.

Не е ясно дали българинът е бил един или цяла група, но схемата е следната: въпросният профил е качил няколко плейлисти с песни от трети страни, създавайки фалшиви сметки в Spotify, с цел да се увеличи броя на паричните потоци от системата за изплащания, която работи на базата на процент от музиката.

Изпълнителен директор на марката за пръв път забелязва необичайната дейност през септември 2017 г. в редовните приходи на Spotify, изпратени на индустрията, според доклада, но вече е било твърде късно.

В плейлистите е имало около 500 песни с едва 1200 слушатели. Повечето от песните са с продължителност от подозрителните 30 секунди, като се има предвид, че точно това е минималният период от време, в който трябва да бъде изслушана песен, преди Spotify да я регистрира.

Възможно е тези 1200 последователи да са истински, пламенни слушатели. 
Вижте цялата публикация на: Sofiapress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване