02/23/18 05:38
(http://www.klassa.bg/)

Стотици почетоха завръщането на Вежди на артсцената

 

Скулпторът посвети изложба на съпругата си

Политическият и артелит, стотици почитатели уважиха откриването на първата изложба на Вежди Рашидов след дълга пауза, наречена „Завръщане". Експозицията може да се види в галерия „Сан Стефано“. Ескалаторът доставяше гостите направо в прегръдките на твореца. Сред тях се открояваха двамата президенти Румен Радев и Георги Първанов, Симеон Сакскобургготски, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на НС Цвета Караянчева, Йордан Цонев, дипломати, сред които и френският посланик Ерик Льобедел.

Сред първите, които се

 

здрависаха с Вежди

 

беше шефът на Сатиричния театър Калин Сърменов - Милото. Достолепната Татяна Лолова, с ефектна шапка с часовник, разцелува художника. Шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиеав, звездата на Народния Емануела Шкодрева, академиците Антон Дончев и Благовест Сендов също присъстваха на събитието.

Художникът посвети изложбата на съпругата си д-р Снежа Бахарова и каза, че без нея не би имал завръщане на артсцената. Изложбата беше открита от директора СГХГ Аделина Филева. „Една завръщане никога не е случайно, то отправя своите послания. Посланието на големия Рашидов е въпреки всичко да продължаваме напред“, каза Филева.

Вежди е изложил скулптури и рисунките към тях, като е обединил

 

жизнелюбието и страданието

 

В центъра на експозицията е скулптура с почти човешки ръст наречена „Болка“, представляваща мъжка фигура с оголени на места сухожилия, нерви и мускули, но която въпреки това прави усилия да върви напред.

„Много се радвам, че в своята родина все още мога да събера в галерия толкова много хора, каза Вежди. - Искам те да се обединят и да бъдат приятели“, бе посланието на твореца.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване