02/24/18 09:02
(http://offnews.bg)

Психиатър: Искането за камери в детските градини издава безпомощност

Агресията е присъща на човешката природа. Както  тревожността, тя се натрупва, трябва да има канали за отпушването й. На Балканите тя е по-битова, по-разпасана, по-кръчмарска. 

Това коментира психиатърът проф. Георги Ончев от Александровска болница по БНТ. В общества на политическа коректност, на лицемерна благопристойност, агресията избива. В развитите общества е по-често антисоциалното личностово разстройство, което не е болест в клиничния смисъл на думата, обясни лекарят. 

Той коментира и предложението на американския президент Доналд Тръмп да се въоръжат учителите като мярка срещу стрелбата в американските училища. В него се съдържа нещо рационално и практично. Издава познаване на този тип нападения - по правило такива нападатели са страхливци. Но това противоречи на професоналния етнос на учителя, каза проф. Ончев.

Най-много агресия у нас има в центровете за Спешна помощ, да въоръжим лекарите и санитарите, те да не си вършат работата а да ходят с пушки, противоречи на професията, обясни проф. Ончев. Да знаеш, че си наблюдаван, означава, че не си свободен. Това сковава, лишава от спонтанност, допълни психиатърът. 

Искането за видеонаблюдение в детските градини у нас издава обществена хистерия и безпомощност, категоричен бе той. И припомни един девиз на хипитата: Това, че имаш параноя, не означава, че не те следят. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване