02/25/18 10:13
(http://www.klassa.bg/)

Volvo ХС40 тръгва с 3-цилиндров бензинов двигател

 

Интериорът на версията Inscription е обзаведен луксозно и стилно

Новото Volvo ХС40 ще бъде първият автомобил на компанията, който ще се задвижва от 3-цилиндров двигател в 91-годишната история на шведската марка. Изцяло новият 1,5-литров 3-цилиндров бензинов двигател Drive-E с директно впръскване е вътрешна разработка, базиран на модулния дизайн на 4-цилиндровите двигатели Drive-E на Volvo. Първият 3-цилиндров агрегат се комбинира с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Опционална 8-степенна автоматична трансмисия ще бъде представена през 2019 г. Новият двигател ще излиза от същата производствена линия като 4-цилиндровите бензинови и дизелови мотори на компанията.

 

 

Компактният дизайн на двигателя осигурява така желаната гъвкавост за да представи на клиентите на марката Volvo още по-голям избор от опции за задвижване. Новият 3-цилиндров двигател е предварително проектиран с възможност да се интегрира в автомобилите на Volvo с хибридната технология Twin Engine Plug-in Hybrid.

На по-късен етап, освен с хибриден двигател, ХС40 ще се предлага и с изцяло електрически двигател. Настоящият турбодизелов двигател D3 на Volvo със 150 к.с. и бензиновият турбомотор Т4 със 190 к.с. също ще се предлагат за задвижването за новото ХС40.

 

 

Клиентите на Volvo ХС40 могат да избират между различни нива на оборудване, като сега към настоящите нива Momentum и R-Design се добавя и луксозната версия Inscription. Версията Inscription предлага богат избор между 18, 19 и 20-инчови алуминиеви джанти, а отвътре са внедрени атрактивните декоративни елементи, познати от интериора на XC60. Собствениците на новото Volvo ХС40 могат допълнително да подчертаят своята индивидуалност с комплект аксесоари като декоративни решетки от неръждаема стомана и двойни ауспухови тръби.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване