02/25/18 08:12
(http://www.clubz.bg/)

"Нищо не променя историята, че сме клани. Но трябват нормални отношения с Турция и Русия"

Няма как да ги защитим интересните на ЕС, ако няма нормални отношения с Турция и Русия. Ако няма мир, ако няма спокойствие.

От векове на Балканите е имало войни, това робство, иго, не знам историците как го наричат сега... По-познато ни е като турско робство, сега е Османско владичество... Нищо не променя историята, че сме клани, избивани и завладявани. Това как ще го наречем... Но никой не може да ме убеди, че ако няма нормални отношения с Турция и Русия може да има успех на Балканите.

Така премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ обясни международната обстановка в региона пред младежите от ГЕРБ, събрани за поредното издание на Младежкия университет на ГЕРБ в Сандански. Поводът - колебанията дали ще бъде проведена срещата между ЕС и Турция, планирана за 26 март във Варна с домакин Борисов. 

Всички интереси са преплетени на Балканите. Преди година Западни Балкани - нямаше термин. Успях така да го наложа, че сега всички искат да участват, обясни Борисов и разказа за разговорите в Брюксел на неформалната среща на Европейския съвет, на която е повдигнат въпроса за Турция.

По думите на премиера на Балканите влияние по линия на православното християнство Русия има своето влияние, при мюсюлманите – Турция и винаги може да има напрежение, затова разговорите са ключови за региона. И ако се постигне баланс - "след 10-15 години Балканите ще са най-хубавото място за живеете - защото има планини, красоти..."

 

 

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване