02/26/18 05:23
(http://www.klassa.bg/)

Mitsubishi Allroads Ronin посича конкуренцията

 

Vilner преобрази Lancer Ralliart с внушителна визия и японски традиции

Mitsubishi Allroads Ronin by Vilner е първият проект на Атанас Вилнер за 2018 г. и е една от най-цялостно преработените коли напускали ателието. Автомобилът изумява с количеството и качеството на детайлите си. Името му е свързано с традициите на Япония, откъдето произхожда Mitsubishi Lancer. Vilner ги пречупва през арт призмата си за да създаде невиждан досега продукт със силен, индивидуален характер. Крайният резултат е автомобил с внушителна визия и проект, неколкократно надхвърлящ стойността на базовия Ralliart. Кола, която е призвана да посече конкуренцията.

„Това не типичен ронин, не е самурай, който се лута в търсене на новото си „Аз”, казва Атанас Вилнер. „Това е ронин, превърнал се в господар на себе си, за да покорява всички пътища”. Това е Mitsubishi Allroads Ronin by Vilner.

 

 

Интериорът няма абсолютно нищо общо със серийния, в колата не е останал нито един недокоснат квадратен сантиметър. Концепцията на салона е базирана на идеята за традиция и майсторство, изпълнени с материали в топли тоналности. Същите контрастират с хладното излъчване на метализираните елементи, напомнящи оръжията на самураите.

Традиционни самурайски брони в салона

Основен мотив в салона са релефите при корите на вратите, подлакътника и подглавниците. Наподобяващите дърворезба триизмерни повърхности всъщност са изработени от топло пресован велур - шарка, която интерпретира текстурата на самурайските брони.

 

 

За този проект Вилнер избира високотехнологичната японска амарета пред алкантарата. С нея покрива голяма част от таблото, горната част на облицовките на вратите, колонките, средите на седалките и дори кората под задното стъкло.

Мечове катана във вратите

Декоративните лайсни в салона са метализирани, а тези на вратите наподобяват острие на катана. Повърхността е специално обработена да цитира вълнообразния хамон на заточване, характерен за ефективното хладно оръжие.

 

 

Ръчната спирачка също е стилна препратка към катаната. Специално за проекта Вилнер създава и метална брошка, която поставя на различни места в салона. Подобният на бижу орнамент присъства на скоростния лост, на седалките и дори на стелките.

Драстично подобрени уреди и волан

Особено забележителен е воланът, който е тотално преработен, с ергономичен обръч, висококачествена кожа и амарета, а спиците му са метализирани. Километражът и оборотомерът са изпълнени в стил Ferrari, но с щипка от дизайна на Vilner – идентичен шрифт, стрелки с вертикална стартова позиция и синя подсветка.

 

 

Те контрастират с покритите с релефен фурнир повърхности, които създават благородно усещане за топлота. Коланите са сменени с кафяви, а централното огледало е без рамка.

Рекордно добра шумоизолация

В техническо отношение са нанесени подобрения, превърнали този Lancer Ralliart в още по-ефективна машина. Просветът на колата е увеличен с 20 мм, а боядисаните в цвят на червена захаросана ябълка Candy Apple джанти са обути с гуми Yokohama Geolandar A/T-S. В комбинация с двойното предаване 4х4 и 2,0-литровия турбомотор с мощност 241 к.с., автомобилът е още по-способен на всякакви терени.

 

 

Добавени са и близо 35 килограма шумоизолация, рекордно количество за проект на Vilner. Благодарение на нея акустичният комфорт на борда е сериозно подобрен, като салонът е 2,5 пъти по-тих отпреди. Технически интериорът е подобрен с добавянето на новия 11-инчов дисплей с камера за заден ход.

Брутално ефективна осветителната система

Фаровете на Mitsubishi Allroads Ronin са сменени и разполагат с дневни LED елементи, стоповете са изцяло LED, а отпред са добавени диодни прожектори с мощност от по 60 вата и алуминиеви корпуси.

 

 

Офроуд веждите са изработени специално за автомобила от нулата. Добавена е и допълнителна антикорозионна защита на пода, задният капак е боядисан в черно, а бойното излъчване на Ronin е подсилено с черен гланц и червено при предната част.

 

 

Арт рисунката на покрива изработена по специална технология - тя е огледален образ на изпълнението на тавана вътре в колата. Подход, който се прилага за пръв път от Vilner.

Бърза машина за всички пътища

За основа на невероятния автомобил Allroads Ronin by Vilner е послужило серийното Mitsubishi Lancer Ralliart. За задвижването му е използван 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор, генериращ максимална мощност от 241 конски сили при 6000 об/мин и максимален въртящ момент от 343 Нм при 3000 об/мин. Скоростната кутия е 6-степенна автоматична Twin Clutch SST с двоен съединител, а задвижването е на четирите колела посредством активния централен диференциал ACD на Mitsubishi.

 

 

ACD се управлява електронно и представлява многопластов съединителен диференциал, който променя предаването на двигателната сила отпред/отзад в зависимост от начина на каране с цел максимално сцепление, като има три режима - 40/60, 50/50 и 30/70. Благодарение на тези иновативни технологии, Mitsubishi Lancer Ralliart се ускорява до 100 км/ч за 7,0 секунди, а максималната му скорост е 230 км/ч. Средният разход на бензин е 8,4 л/100 км.

Невероятно изгодна цена за супер автомобил

Автомобилът, върху който е базиран Allroads Ronin by Vilner е внесен от Швейцария, обслужен е напълно и има цялостна история. Оборудван е с 16-инчови алуминиеви джанти с гуми и 18-инчови джанти със зимни гуми. Сред стандартните екстри за модела са климатроник, електрически стъкла и огледала, централно заключване, автопилот, сервоуправление, бордови компютър, навигационна система, подгряване на седалките, стерео уредба и мултифункционален волан. За сигурността се грижат системите ABS, ESP, ASR с тракшън контрол, въздушни възглавници, парктроник, аларма и имобилайзер.

 

 

В момента цената на Mitsubishi Lancer Ralliart у нас е в порядъка на 21 500 лева до 35 400 лева за стандартно оборудван модел от 2009-2011 година. В същото време уникалното Mitsubishi Allroads Ronin се продава само за 39 900 лева. Безспорно това е невероятно изгодна цена за този супер автомобил. Нещо повече – докато цените на стандартния Lancer Ralliart ще вървят надолу, Allroads Ronin by Vilner ще става все по-ценен, защото този уникален автомобил съществува в един единствен екземпляр.

 

 

Mitsubishi Lancer Ralliart 2.0 Turbo 4х4 (2011)

2,0-литров 4-цилиндров турбобензинов двигател

6-степенна автоматична скоростна кутия TC-SST

241 к.с. максимална мощност при 6000 об/мин

343 Нм максимален въртящ момент при 3000 об/мин

7,0 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

230 км/ч максимална скорост

8,4 л/100 км среден разход на бензин

39 900 лева цена на автомобила

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване