02/26/18 05:06
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ ни отдалечават от европейската перспектива на България

 От Граждани за европейско развитие на България ГЕРБ се превърнаха в партията, която ни отдалечава от европейската перспектива на страната. Това заяви в събота лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседанието на НС на левицата. По думите й вместо да наложи страната като лидер с визия за бъдещето на ЕС, правителството на Борисов дава основания редица авторитетни европейски издания да ни заклеймят публично като най-корумпираната и бедна страна в Европа. Нинова припомни, че заради тези констатации, къде по-дипломатично, къде по-директно, са дошли отказите за приемането ни в Шенген. Заради корупцията Борисов и правителството му опропастиха и този шанс за България, категорична е тя.
Нинова посочи, че безспорно най-важният приоритет за този, а и за следващите месеци, остава председателството на България на Съвета на ЕС. Според нея то все още е възможност страната ни да бъде двигател и лидер във вземането на решения за бъдещето на Европа. "Председателството обаче започна с корупционен скандал за ремонта на НДК, премина през "Кумгейт" и завърши с решение за противоконституционен акт на НС, с който беше свален зам.-председателят му. Строителството на Великата българска стена, гордостта на Борисов, с която пази външните граници на Европа, финализира с досъдебно производство в Специализираната прокуратура за два вида престъпления  заради завишени цени и занижен контрол. Скандалът за лобизъм в здравното министерство доведе до оставка на министъра на здравеопазването. От две седмици нов скандал в Здравната каса слага траен етикет за хаос в здравеопазването", обобщи Нинова. Тя отбеляза, че редица европейски държави предявяват претенции към председателстващия Съвета на ЕС за некоректност към договорни задължения.
"Избухна и скандалът в БДЖ отново с обвинения в корупция и ощетяване на работниците там. Не бива да пропускаме разкритията за далавери на кмета на ГЕРБ в Септември, както и пробива в системата БАЦИС, който управляващите панически покриха, но който също е доказателство за корупция и далавери във финансовата сфера", напомни Нинова. Всичко това, под ръководството на Бойко Борисов, отдалечава България от европейската й перспектива", коментира лидерът на БСП.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване