02/26/18 05:29
(http://www.klassa.bg/)

Локум от рози грабна приз в конкурс „Изборът на потребителя”

 Локум от рози грабна един от призовете в конкурса „Изборът на потребителя” в Панаира в Пловдив. В конкурса се състезаваха продукти, представени в изложбите „Фудтех”, „Винария” и „Вкусове от Италия”. Посетителите имаха възможност да дегустират и да оценяват конкурентите в надпреварата. Родните деликатеси бяха отличени със 17 от общо 29 награди, а две български фирми получиха признание с иновативните си продукти, които предлагат за първи път.

Освен локума от рози посетителите на панаирните изложби отличиха два вида линцер – с кайсия и с горски плодове. Също две награди получи и фирма за лешниковия си тахан и халвата си с вкус на лешник. Крем със същия вкус също е сред финалистите. Посетителите отличиха и ябълков мармалад, домашна едросмляна лютеница, както и сладко от тиква. Сладко от арония, кашкавал от овче мляко ии черно сирене от Сицилия са другите призьори. Участници в изложбата „Вкусове от Италия“ спечелиха одобрението на потребителите с ликьор, крем и тороне, направени от шамфъстък, червени портокали, био екстра върджин зехтин, пате от артишок, черни маслини с подправки. Щандовете на  „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ бяха разположени в уникалния Град на виното и деликатесите, който посрещаше  над 7 хиляди посетители дневно в периода 21-25 февруари 2018 година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване