02/26/18 05:50
(http://www.clubz.bg/)

МВР: Отложете пътуването

Ако не е крайно наложително, отложете пътуването си. Това съветват от МВР във връзка с усложнената зимна обстановка в страната. От ведомството напомнят, че е възможно е за определен период от време част от пътищата да са затворени поради навявания.

На онези, които все пак ще предприемат рисково пътуване се препоръчва да проверят дали имат достатъчно гориво, въже, лопатка, фенерче и жрадва. Гумите не трябва да да са много напомпани и трябва да са с поставени вериги.

Първокласните пътища се почистват с предимство. Затова от МВР съветват да се пътува по тях, като се кара бавно. Пътуващите се съветват да са облечени с топли дрехи, подходящи обувки и да носят със себе си вода и храна.

Препоръчва се също така телефоните задължително да са заредени. Ако автомобилът затъне в преспи препоръчително е да се завърже дреха с ярък цвят на антена, странично огледало или друго подходящо място.

Публикувана на 02/26/18 05:50 http://clubz.bg/64699-mvr_otlojete_pytuvaneto

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване